tiistai 24. kesäkuuta 2014

Montun laidalla


Juhannus aattona syötiin koko perheen voimin hodareita montun laidalla, ei siis kovin hohdokasta mutta nyt eletään tällaista aikaa. Ehkä ensi Juhannuksena syödään hodareita uuden kodin terassilla.

Viime viikko ja Juhannus meni siis maanrakennustöiden merkeissä. Maanrakennustyöt tilasimme IP-Konepalvelu Oy:ltä. Louhinnan hoiti U & M Pitkänen Oy. Taratest Oy:ltä taas tilasimme tärinämittaukset. Valinnat tuntuivat menneen aika nappiin ja hommat sujuivat hyvin.

Kaupunki oli meidän "iloksi" tehnyt vähän isomman käytännön pilan ja laittanut sadevesi- ja viemäriliittymät kalliota vasten. Olivat liittymiä tehdessä louhineet vain sen verran, että saivat putket maahan. Kun me sitten kaivoimme liittymät esiin, emme päässeetkään tarpeeksi syvälle, kun liittymät olivat vasten kalliota. No ei muuta kuin räjäytysmiehet paikalle ja sormet ristiin, että putket ei lennä taivaan tuuliin. Hiukan vähän ihmetyttää, mikähän järki siinä on, että ensin kaupunki kaivaa, räjäyttää ja täyttää. Sitten tulee meidän vuoro kaivaa, räjäyttää ja täyttää samasta kohtaa. Jotenkin tuntuu, että olisi helpompaa, jos tällainen homma hoidettaisiin kerralla kuntoon.



kallio merkattu
 


 kohta räjähtää
pohja alkaa näyttää valmiilta
täyttö







Monttu on nyt täytetty ja aloituskokous pidettiin eilen tontilla kunnon sateessa. Tänään mittamies kävi merkkaamassa nurkkapisteet, jotta saadaan laitettua Lammitassut paikoilleen ja antura valettua. Sitten ei muuta kuin harkkoa toisen päälle.

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti