sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Meillä on lupa

Viime viikolla saimme tiedon, että rakennuslupahakemuksemme oli otettu vihdoin käsittelyyn ja että hakemuksessa ja kuvissa ei ollut paljoa korjattavaa. Saimme luvan aloittaa maatyöt jo tällä viikolla, joten mies tilasi kaivurin kaivamaan kuoppaa ja sen jälkeen tilattiin lennot aurinkoon. Olimme siis tällä viikolla koko perheen voimin Espanjan auringon alla lataamassa akkuja. Torstaina soitimme palmun alta Rakennusvirastoon, josta vahvistettiin: Meille on myönnetty rakennuslupa!

Palatessamme reissusta tänään, ajelimme tontin kautta kotiin tarkistaaksemme, oliko kaivuri käynyt kaivamassa, Tottahan toki, siellä oli jo vähän kaivettu. Harmi vain, että toivomukseni tontilta löytyvien kivien säilyttämiseksi, ei ollut tavoittanut kaivurikuskia. Mutta eiköhän siellä ole kiviä vielä jäljellä, niin isoja kuin pieniä. Aikaisemmin epäilin, että tontilla saattaisi olla kalliota yhdessä kohtaa ja kaivurikuski oli myös sitä mieltä, että joko se on helkkarin iso kivi tai sitten kalliota. Maatöitä tekevän firman edustaja soittikin tänään ja kertoi, että hommat jatkuu huomenna. Huomenna sitten selviää, että täytyykö kaivaa dynamiitit esiin.

Rakennusluvan valitusaika on kaksi viikkoa, jona aikana taloa ei saa alkaa rakentamaan. Valitusaikana tehdään maatyöt ja sitten juhannuksen tienoilla aletaan tekemään perustuksia. Lisäksi seuraavien viikkojen aikana täytyy tavata niin sähkösuunnittelija, lvi-suunnittelija kuin sisustussuunnittelijakin. Lisäksi pitäisi myös tehdä pihasuunnitelma. Päätimme ottaa vielä toisen konsultaatiokäynnin sisustussuunnittelijalle, jonka kanssa käymme läpi muutamia asioita, kuten valokatkaisimien  ja pistorasioiden oikeat paikat jne.

Onneksi  nyt on koko perheen akut ladattu ja päästään aloittamaan hommat toden teolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti