lauantai 2. marraskuuta 2013

Vitsi vitsi

Puoli vitsillä sitä keväällä 2013 haettiin tonttia Tampereen kaupungin tonttiarvonnassa. Vitsi muuttui todeksi, kun toukokuussa saimme tiedon, että olemme saaneet tonttiarvonnassa tontin. Siihen mennessä tämä perhe oli jo ehtinyt remontoida täysin yhden kerrostaloasunnon ja omakotitalon. Ei ilmeisesti saatu tarpeeksemme remontoinnista, kun tässä sitä nyt taas ollaan uuden projektin alkumetreillä.

Tontin saamisesta ei mennyt kauaakaan, kun huomasin mieheni käsissä Kari Rantasen kirjoittaman kirjan Suomalainen miehuuskoe - Omakotirakentajan päiväkirja. Tuosta ei mennyt kauan, kun huomasin itse olevani nenä kiinni Ulla Ahvenniemen ja Laura Lähteenmäen kirjoittamassa kirjassa Mistä on omat talot tehty -Harkkoa ja lautaa kahdella raksalla. Minulla on huoleni ja epäilykseni tätä projektia kohtaan, mutta uskoa silti on että projekti onnistuu. Mistä on omat talot tehty kirja vahvisti epäilyksiäni entisestään mutta tajusin myös, että jos rakentamisesta täysin tietämätönkin pystyy rakentamaan talon, niin kyllä mekin se pystytään tekemään.

Tuumasta toimeen siis...Olemme tällä hetkellä talon suunnitteluvaiheessa. Tähän mennessä olemme tulleet siihen tulokseen, että emme halua valmista pakettitaloa, joita talomyyjien katalogit ovat pullollaan. Luonnossuunnittelijamme suunnittelee meidän toiveiden pohjalta talon, jonka perusteella lähdemme sitten pyytämään tarjouksia eri toimittajilta. Tarkoitus on aloittaa rakentaminen ensi keväänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti