perjantai 8. marraskuuta 2013

Raksojen kiertelyä

Tänään ollaan taas kierrelty muiden raksoilla katsomassa rakenteilla olevia kohteita. Aiemmin ollaan pyöritty muutamassa valmiin talon näytössä sekä rakenteilla olevissa kohteissa. Tänään käytiin katsomassa valmisteilla olevia Passiivikivitaloja. Mikähän siinä on, että aina kun ollaan katsomassa jotain kohdetta, ilma näyttää sitä kaikkein parastaan. Eipä käynyt kateeksi niitä, jotka tällä säällä rakentavat. Vuoden päästä, kun itse ollaan keskellä rakennusprojektia, toivottaan, että talolla on sentään katto pään päällä näin marraskuussa. Tämänpäiväisissä kohteissa oli koettavissa ei niin haluttava sisäuima-allaseffekti.

Olemme kierrelleet pääosin kivitalojen näytöissä, sillä ensisijaisesti haluaisimme kivitalon, mikäli budjettimme sen vain sallii. Erityisesti meitä kiinnostaa Passiivikivitalo, mutta kilpailutamme useamman kivitalon valmistajan. Valmiiden talojen näytöistä en ole saanut kovinkaan paljoa irti, sillä varsinkin kivitalojen kohdalla näytöt ovat yleensä sellaisissa "kivilinnoissa", jotka eivät vastaa meidän toiveita. Tänään nähdyt kohteet olivat aika sopivan kokoisia, ei mitään viiden parvekkeen linnakkeita korkeilla torneilla, mutta pohjaratkaisut vaikuttivat liian tavallisilta, Toisaalta emmehän me olleet pohjaratkaisuja katselemassa, vaan lähinnä oli tarkoitus nähdä Passiivikivitalojen rakennusvaiheita.

Tälläkin viikolla ollaan pyöritelty pohjaratkaisua moneen otteeseen. Minusta tuntuu, että minulla on ollut ehkä jopa vähän liikaa aikaa miettiä asiaa näin sairauslomalla ollessa. Lähes tulkoon joka päivä olen saanut uuden idean ja hahmotellut mahdollista pohjaratkaisua. Viimeaikoina alkoi tuntua siltä, että olen saannut yliannostuksen koko asiasta ja on aika pitää tauko. Tässä vaiheessa mieheni alkoi enemmän pyörittämään mahdollista pohjaa ja saikin varsin varteenotettavan version aikaiseksi. Ensi viikolla katsellaan ja pohditaan niitä ideoita suunnittelijan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti