perjantai 6. maaliskuuta 2015

Tasoitus ja laatoitus

Yläkerran tasoituksen piti olla viime maanantaina valmis mutta se ei ole sitä vieläkään. Yläkerta on jo valkoinen ja näyttää entistä valmiimmalta mutta tasoittaja tekee edelleen viimeistelyjä. Toivottavasti hän saa hommansa pian valmiiksi ja pääsee jatkamaan alakertaan. Aikaisemman muuttosuunnitelman mukaan olisi viisi viikkoa muuttoon. Nyt näyttää siltä, että se ei riitä mitenkään. Otin yhteyttä väliaikaisen asunnon vuokranantajaan ja sain onneksi pidennettyä asunnon luovutusta muutamalla viikolla. Uusi takaraja on huhtikuun loppu. Toivon todella, että päästään hiukan ennen sitä muuttamaan, jotta jää aikaa myös nykyisen asunnon loppusiivoukseen. Aloin jo myös haaveilemaan vappubileistä uudessa kodissa mutta mies sanoi, että parempi jos mietit juhannusjuhlia!

Yläkerran ja alakerran kylppäreiden tasoitus saatiin kuitenkin tehtyä ja laatoittaja on aloittanut hommansa. Meidän talossa on yläkerrassa yksi kylpyhuone, jonka yhteydessä on sauna. Yläkerrassa on myös erillinen wc. Alakerrassa on kylpyhuone, jossa myös wc sekä yksi erillinen pieni wc vanhempien makuuhuoneen yhteydessä. Laatoitus aloitettiin alakerran ja yläkerran kylpyhuoneista.

Bongasin viime viikonloppuna lehdestä Bauhausin laattatarjouksen ota 4 maksa 3. Meillä oli katsottuna valmiiksi Bauhausista seinälaatta ja tuo tarjous tuli kuin tilauksesta. Kävimme lauantaina ostamassa 1000 kg valkoista kiiltävää seinälaattaa. Isompaa 30x90 cm tulee kylpyhuoneisiin ja vessoihin. Pienempää (sekin aika isoa) 30x60 cm tulee kodinhoitohuoneeseen. Isolla laatalla on siis jo alettu laatoittamaan. Lisäksi yläkerran kylpyhuoneeseen tulee tehosteseinä suihkujen taakse ja sitäkin seinää on keretty jo aloittamaan. Tehosteseinän laatta näyttää todella hyvältä jo nyt. Vielä, kun laatta saumataan Starlike sauma-aineella, jossa on hilettä niin lopputulos on varmasti hieno.

Tässä muutama kuva tehosteseinän laatasta. Laatta ei kuulemma ole mikään laatoittajan unelma. Hidas tehdä mutta yritin lohdutella laatoittajaa, että onneksi on vain yksi seinä.

Tässä muutama kuva myös valkoisesta, kiiltävästä ja teräväreunaisesta laatasta.

Olen tässä viime viikolla kovasti miettinyt myös uuden kotimme värejä. Sen lisäksi tapettejakin pitäisi tilata tehosteseiniin. Kyllä tässä hommaa riittää. Kunhan tasoittaja saa pohjamaalattua yläkerran, pääsen itsekin kunnolla hommiin ja maalaamaan seiniä.

Yhtään hommia ei nopeuta jatkuva sairastelu. Räkäsesongin vallitessa, olenkin onnistunut nappaamaan jo kolme tautia itselleni viimeisen kuukauden sisään. Nyt alkaisi jo riittää, että pääsisi keskittymään hiukan tärkeämpiin hommiin. Täytyy toivoa, että raksan loppusuoran ajan pysyttäisiin kaikki terveinä ja saataisiin homma maaliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti