sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pitkääkin pidempi loppusuora alkakoon

Niin tasoitusurakassa lopulta kävi, että jouduimme irtisanomaan sopimuksen tasoittajan kanssa, ennen kuin edes yläkerta ehti valmistua. Näkemyserot kasvoivat liian suuriksi ja homma kärjistyi lopulta todella pahaksi. Urakka oli todella paljon myöhässä, mistä syystä olemme nyt aika pahassa pulassa aikataulujen suhteen. Myöskään työn jälki ei ollut meidän mielestämme oikeanlaista. Nyt vihdoin alakerta on saatu tasoitettua toisen tasoittajan toimesta ja yläkerran jälkiä korjaillaan. Keittiö saapui juuri ennen pääsiäistä ja sekin todella pahaan aikaan, sillä yläkerrassa oli lattia kokonaan hiomatta ja seinät maalaamatta. Kiire on aivan älytön ja ihmeitä saa tapahtua, jos todellakin saadaan muuttolupa loppukuusta. Onneksi alkaa kelit lämpenee, kun pitää kohta miettiä telttamajoitusta. =) Nyt vielä hymyilyttää mutta tilanne saattaa olla toinen kuun lopulla.

Koko pääsiäinen on harjoiteltu betonilattian hiontaa. Nimenomaan on harjoiteltu. Betonilattian hiontaan on niin monta ohjetta, kuin tekijääkin. Yritä sieltä nyt sitten poimia tärkeimmät. Aloitimme harjoittelun kellarista, koska siellä virheet voi myöhemmin piilottaa kokolattiamatolla. Näyttääkin siltä, että kellariin tulee kokolattiamatto! Lopputulos ei ole kovinkaan mairitteleva. Jostain syystä kellarin lattian väri muistuttaa ennemminkin hiekkarantaa, kuin harmaata. Lisäksi lattiassa on siellä täällä karheita jälkiä ja saamamme pintakäsittely aine ei kyllä tehonnut toivotunlaisesti. Kyllä kellarin harjoituskappaleesta koitui jotain hyvääkin, nimittäin aloimme ymmärtää enemmän hionnasta. Jatkoimme yläkerran hiomista ja tällä hetkellä se näyttää huomattavan paljon paremmalta, kuin kellari. Toki se on edelleen ilman pintakäsittelyainetta, mutta näyttää jo lupaavalta ja harmaalta. Palaan tähän betonilattia asiaan myöhemmin kattavamman postauksen kera, kun ollaan saatu homma tehtyä.

Seuraavaksi laitetaan yläkerran lattia takaisin suojapakettiin, jottei siihen roisku seinien maalauksen yhteydessä maalia. Yläkerran seinät maalataan valkoisella, eikä sinne ole tulossa tapetteja tai muita tehosteseiniä. Värikkäät tehosteet tulevat eteisen kaapista ja valaisimista. Alakerran makuuhuoneisiin sen sijaan on luvassa tapettia jokaiseen tilaan.

Valitettavasti tänään vain väliaikatietoja ilman kuvia. Kuvittelin jo hetken, että tietokoneeni veti viimeisiään, kun laturi ei suostunut toimimaan. Se kuitenkin heräsi henkiin ja pääsin viimeinkin kirjoittelemaan tänne. Päivät raksalla ovat olleet pääsiäisenä pitkiä ja illalla ollaan aika finaalissa. Nyt minäkin olen raksaremmissä mukana seuraavan kahden viikon ajan, kun "lomailen" töistä. Pitkä loppusuora alkaa olla edessä. Ensi kerralla palailen kuvien kanssa.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti