lauantai 3. tammikuuta 2015

Väliseinät ja portaat


Alakertaan on alkanut muodostumaan huoneet, kun väliseinien teko alkoi ennen joulua. Työ eteni nopeasti ja raksa tuntui taas etenevän isoin harppauksien. Väliseinät päätettiin muurata Weberin Kahi väliseinäponttiharkoista. Muutama syy, miksi päädyimme kyseiseen väliseinäharkkoon eikä esim. Lammin väliseinä harkkoon ovat: Kahi-harkkoa ei tarvitse valaa ja sen saa tiilileikkurilla katkaistua. Varsinkin se, että ei tarvitse rälläköidä oli iso plussa. Muutama pätkä seinää joudutaan tekemään kipsilevystä tekniikan takia mutta pääosin väliseinät ovat kiveä. Alakerran väliseinät ovat viittä vaille valmiit ja yläkerrassa on jo aloitettu väliseinien teko. Kohtahan tässä joutuu menemään jo laattakaupoille.


On raksalla muutakin tapahtunut, kuin väliseinät. Uudet ikkunat saapuivat viallisten tilalle juuri ennen vuodenvaihdetta. Klas1 hoiti homman hyvin ja tällä kertaa lasit oli oikein päin karmeissa. Hieman tietenkin otti päähän, että joudutaan uudestaan käymään asennusrumba läpi mutta virheitä sattuu kaikille ja olennaista onkin, miten ne korjataan. Tässä tapauksessa virhe korjattiin välittömästi, eikä meidän tarvinnut käydä minkäänlaista tappelua ikkunavalmistajan kanssa asiasta. Selkeästi myönsivät virheen heti ja korjasivat asian.


Lisäksi sisäportaat ovat alkaneet muodostumaan. Sisälle tulee kolme suoraa pätkää portaita. Eteisestä lähtee ylös ja alas sekä alakerrasta kellariin yksi pätkä. Portaissa ei ole tasanteita, sillä eteinen on alakerran ja yläkerran välissä omassa tasossaan ja toimii näin siis myös ns. porrastasanteena. Portaat tulevat olemaan betonia ja ne tehdään itse paikan päällä. Nyt portaissa on kauhea määrä rautaa, jonka päälle tulee betonivalu. Luulisi kestävän. Oheinen kuva on otettu yläkerrasta alaspäin ja vasemmalla näkyy eteisestä yläkertaan tulevat portaat ja oikealla eteisestä alakertaan menevät portaat.

Kävimme myös äskettäin tilaamassa keittiön Domukselta ja ajattelin siitä tehdä oman postauksen heti perään. Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2015 kaikille! Minä totesin eilen, että jee tänä vuonna me muutetaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti