maanantai 19. tammikuuta 2015

Keittiö







Katselin taaksepäin vanhoja kirjoituksia ja huomasinkin, että olin kirjoittanut keittiöstä jo viime toukokuussa, ennen kuin talon monttua oli edes kaivettu. Keittiön suunnittelu alkoi siis hyvin alkuvaiheessa, johtuen siitä, että se vaikutti paljon talon pohjakuvaan. Keittiö ei ole (ihme kyllä) muuttunut matkan varrella juurikaan. Viimeisimmässä tapaamisessa Domuksen kanssa käytiin lähinnä läpi pikkuviilauksia ja keittiön ja olohuoneen välisen seinämän mittoja. Samassa keskustelussa mieheni huomasi aika olennaisen ongelman. Miten saadaan 170cm korkeat liukuovet asennettua tason päällä oleviin koloihin? Liukuovet liukuvat liesituulettimen seinän taakse ja ovet mitoitettiin aukkoja leveämmiksi siitä syystä, että ne eivät voisi mennä seinämän taakse, niin että niistä ei saisi enää kiinni.

Tässä siis koko keittiön pohjakuva.



Ja tässä ongelmakohta kuvattua ylhäältä ja keittiön puolelta. Lieden yläpuolelle tulee siis liesituuletin, jonka taakse levy. Molemmilla puolilla olevat liukuovet liukuvat seinän taakse.








Keittiön oviksi olemme valinneet mustan tammen ja vetimiksi massiiviset, harjattua rosteria olevat vetimet. Yläkaappeja meille ei tule, paitsi tiskipöydän päälle kippikaappi. Tasoja, lukuun ottamatta tiskipöytää, emme tilanneet Domukselta, vaan ne tehdään itse paikan päällä betonista. Tiskipöydäksi tulee Stalan rosterinen tiskipöytä, jossa on upotettuna Combo allas. Altaan valinnassa kiinnitettiin huomiota siihen, että se saisi olla modernin kulmikas, mutta silti sisänurkat pitää olla hiukan pyöristetyt. Edellisessä keittiössämme valitsisimme teräväkulmaisen tiskialtaan, sen hienon ulkonäön takia. Käytössä siinä ilmeni yksi ongelma. Teräviä sisäkulmia ei meinannut millään saada puhtaaksi, vaan niihin tahtoi aina jäädä vähän likaa.


Tässä vielä ovesta kuva

TUULI OS5 Musta tammi


Kodinkoneista sen verran, että niitäkään emme tilanneet Domuksen kautta. Muutaman viikon päästä on Tampereella Asta-messut, mistä aiomme tilata koneet. Pitkälle seinälle on tulossa 100cm levyinen Festivo kylmiö rosterin välisenä. Induktio liesi tulee, mitä todennäköisemmin olemaan Siemensin, siitä syystä, että se on käsittääkseni ainoa merkki, jonka induktiotason saa asentaa uunin päälle, ilman tuuletusrakoa. Näin ollen uunin alle mahtuu myös laatikko uunipellille. Astianpesukoneeksi tarvitaan integroitu malli ja myös mikron pitäisi olla kalusteisiin asennettava.

Koitamme nyt ratkoa tuota liukuovi asiaa ja saada jokin ratkaisu, miten se toteutetaan. Koko liesiseinämä tulee olemaan hankala rakentaa ja aikamoista näpräämistä. Saa nähdä, millainen siitä tulee. Keittiön suunnittelu on aikanaan lähtenyt rakentumaan juuri tuon liukuovi idean ympärille. Mutta muita tärkeitä asioita meille on keittiön suunnittelussa ollut: Liesituuletin ja tiskipöytä eivät saa näkyä olohuoneeseen. Kuten mainitsinkin aikaisemmassa keittiöaiheisessa kirjoituksessa, että meillä on ollut kaksi saarekkeellista avointa keittiötä aiemmin ja nyt emme enää sellaista halua. Kokemuksesta voin sanoa, että stressaa paljon vähemmän, kun sohvalta ei näe tiskivuorta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti