sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kuulumisia raksalta. Tasoitusta, kangaskattoa ja ulko-ovi

Kotona on pidetty viime viikkoina sairastupaa lähinnä minun toimesta ja useaan otteeseen. Mies sen sijaan porskuttaa raksalla eteenpäin, minkä kerkeää. Hyvä niin, koska meillä on 7 viikkoa aikaa muuttoon. Tässähän voi tulla vielä kiire! Tällä hetkellä tasoitemiehet ovat raksalla hommissa. Sisäseinien tasoitus-urakka otettiin Näsin Maalausliikkeeltä. He hoitivat naapurin tasoituksen ja kävivät tarjoamassa palvelujaan myös meillä. Toivomus on, että tasoitushommat olisi ensi viikolla sillä mallilla, että laatoittajamme pääsisi laatoittamaan kylppäreitä. Katsotaan, miten urakka edistyy ja palataan asiaan tuonnempana.
Ulko-ovi pistettiin tilaukseen (tähän perään voisi todeta, että Hallelujaa!). Ulko-oven valinta oli vaikea ja kesti todella kauan. Selasimme netistä vaihtoehtoja ja kävimme kiertämässä asuinalueita siinä toivossa, että löytäisimme meitä miellyttävän ulko-oven. Mitä pidemmälle päätöstä lykättiin sitä vaikeampaa oli sen teko. Lopulta oli vain pakko valita joku, koska muuten meillä ei olisi ovea, kun muutetaan. Mietin hetken, että kehtaanko myöntää, mikä ovi lopulta valittiin, kun olen haukkunut kyseisen oven useaan otteeseen. Ovi on Kaskipuun Ounas. Ulkoa harmaa ja sisältä musta.
Sama ovi löytyy vähintäänkin joka toisesta uuden asuinalueen talosta, mikä ärsyttää minua suuresti. Meidän oveen tulee kuitenkin pitkä vedin ja kääntönuppi, eli ovi ei ole ihan saman näköinen, kuin muilla. Olisin kovasti halunnut jykevän puisen umpi-oven pitkällä vetimellä. Jouduimme luopumaan ajatuksesta, koska oven vieressä ei ole ikkunaa ja mistään ei olisi nähnyt, kuka oven takana on. Olisi pitänyt jo suunnitteluvaiheessa tietää, millaisen oven haluaa, niin olisi suunniteltu ikkuna ulko-oven viereen. No se tuli mokattua ja vähän harmittaa, mutta eiköhän tuon pitkäripaisen Ounas-ovenkin kanssa voida elää. Toki oli muitakin mieleisiä vaihtoehtoja, kuten esimekiksi Kaskipuun Saana. Hinta taas oli vähemmän mieluinen. Ounas ja Saana oven hinta ero oli muistaakseni toista tonnia, joten päätettiin säästää tässä asiassa. Myös kangaskatto asiaan saatiin eilen lisätietoa, kun Ninapinta kävi katsomassa kohdettamme. Olemme siis joka tapauksessa päättäneet laittaa kangaskaton yläkerran oleskelutiloihin ja valokaton alakerran käytävään mutta päätöstä kenet otamme tekemään ne, ei ole tehty. Eilen kävimme läpi tilat Ninapinnan kanssa ja heillä oli myös malleja mukana. Samassa tapaamisessa sain taas aika rohkean idean. Harkinnassa on laittaa sininen bling bling kiiltävä kangaskatto alakerran kylpyhuoneeseen. Sininen ei todellakaan ole mikään lempivärini mutta kyseisen katon mallikappale toi minulle vahvasti mieleen tähtitaivaan. Sininen tähtitaivaskatto sopisi varmasti hyvin valkoiseen seinälaattaan ja harmaaseen lattialaattaan. Kyseessä olisi varmaan tämän talon rohkein veto. Toivottavasti uskalletaan toteuttaa se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti